Bredband och telefoni

Bostadsrättsföreningen äger ett eget datanät och kan genom detta leverera bredband till låg månadskostnad. Tjänsterna erbjuds i samarbete med grannföreningen Johanneberg 1936.

Bredband

Varje lägenhet har en egen switchport på 100 megabit. Beställ bredband på styrelseexpeditionen eller via e-post till it@johanneberg1937.se.

Telefoni

Via internetuppkopplingen är det möjligt att använda bredbandstelefoni via ett flertal leverantörer.

Felsökning och felanmälan

Bostadsrättsföreningen ser till att fastighetsnätet och kablarna från källaren upp till din lägenhet fungerar. Ingen som helst support utöver detta ingår i månadsavgiften.

Varför ingår inte lika omfattande support som hos exempelvis Comhem, Bredbandsbolaget eller mobiloperatörerna? Svaret ligger i att månadsavgiften där är minst 2-3 gånger högre för samma hastighet.

Guide för felsökning

Priser

Startavgiften för ett nytt bredbandsabonnemang är 500 kr. I avgiften ingår en välkomstpremie i form av trådlös router. Anslutningsavgiften betalas till föreningens bankgiro 182 – 5041. Märk betalningen med ”Internet” och lägenhetsnummer. Bredbandet kostar endast 125 kr per månad och avgiften faktureras på månadsavgiftsavin för lägenheten. Välkomstpremien finns efter betald startavgift att hämta på styrelseexpeditionen. Det går inte att överlåta internetuppkopplingen till nästa ägare – varje ny medlem beställer sitt eget abonnemang. Det gäller även vid försäljning till en tidigare andrahandshyresgäst.

Installation och konfiguration av dator / brandvägg ingår ej. Fast pris för hjälp med installation, förutsatt fungerande dator, är 500 kr.