Balkongprojektet åter igång

Denna infon har både mejlat ut och skickats hem till alla i brevlådan för att kunna signera sitt kontrakt och lämnar till Madeleine Swedner LGH 18 om man vill bygga balkong.

Om vi kan hjälpas åt att få in allt innan 20 september så är planen att börja bygga i slutet av oktober eller början på november! Äntligen ska vi få balkonger till Johanneberg 1937!

Ni som har gavellägenhet kommer att få offerter i början av v.37 och det som ni behöver ta ställning till är om ni vill bygga på långsidan nu eller om ni vill avvakta och se om vi får igenom bygglovet för att kunna bygga på gaveln.

Vi har inte fått bygglov för gavlarna utan detta gäller enbart långsidorna.

Leverantören följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Är man i riskgrupp och känner sig orolig men gärna vill bygga en balkong nu så kan man beställa så att Balcona bygger upp en skyddsvägg som extra säkerhet men detta bekostas av medlemmen själv ca 2500kr. Om man önskar detta så mejlar man till föreningens mejl balkonger@johanneberg1937.se.

Jag vill ge er alla en heads up på att jag kommer att skicka ut offerter till samtliga under denna veckan där det finns ett avtal som man signerar om man tackar ja till att bygga. För att säkerställa att vi inte missar någon så vill jag att även om man har tackat ja innan så gör man det igen. Jag kommer även denna gången att lämna ett kuvert i allas brevlåda då vi behöver ha svaret signerat från alla som vill bygga.

På skrivet avtal vill jag ha signerat och klart senast den 20 september om man vill bygga balkong. Jag behöver ha allas påskrivna avtal till min brevlåda så lämna det hos mig på Gibraltargatan 19 C Lgh 18.

Är det någon medlem som inte har fått mätt sin balkong än men vill bygga så behöver ni kontakta mig snarast och absolut senast 30 september.

Avtalet är bindande och sätts upp mellan medlemmen och föreningen. Betalningen av balkongen ansvarar varje medlem för att sätta in på föreningens konto med 50% av kostnaden 1 novbember och resterande del 1 decembernovember. Märk din betalning med ditt lägenhetsnummer. Mer info om hur du gör betalningen kommer.

Till er som bor på gaveln – OBS Vi behöver ha ert svar senast 20 september

Vi har inte fått bygglov för gaveln men planerar för att försöka igen men det kommer att ta tid och ni som bor i gaveln har nu två alternativ.

  1. Här får man som medlem ta ställning till följande
    Bygga på långsidorna nu under hösten och få offert på det nu
  2. Vänta med att bygga på långsidorna för att invänta beslut om bygglov och här kan vi inte ens gissa oss fram någon tid när det kan bli klart. Om man väntar på att vi ska få bygglov för gaveln och det inte går igenom så ska det inte vara några problem med att bygga på långsidorna vid senare tillfälle men det kan vi inte planera för just nu